Tämä kalastuslupa tarvitaan vuonna 2024 pilkkimiseen

Kalastusluvat 2024 pilkkiminen yli 65 vuotiaat

Kalastuslupa jonka tarvitsen kalastukseen vuodelle 2024 yli 65 vuotiaana pilkkimiseen

Pilkkimislupa kuva Pilkkimiseen eivät yli 65 vuotiaat kalastajat tarvitse yleensä erillistä lupaa eikä kalastonhoitomaksua tarvitse suorittaa.

Pilkkiminen yli 65 vuotiaana ei ole kuitenkaan sallittua kieltoalueilla esim. hoidetuissa virkistyskalastuskohteissa. Nämä ovat yleensä koskikohteita ja pieniä virkistyskalastusjärviä. Näihin on ostettavissa usein erillinen lupa. Kalastonhoitomaksua ei yli 65 vuotiaiden tarvitse tälloinkään suorittaa.

Pilkkiä voi ilman lupaa

Pilkkintää voi harjoittaa yleiskalastusoikeuden mukaan Suomessa maksutta. Yleiskalastusoikeudet eivät koske vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueita, eivätkä niitä vesialueita, joilla kalastaminen on muun säännöksen nojalla kielletty.

Pilkkiminen kalastuslain mukaan

Pilkkimisellä tarkoitetaan kalastusta yhdellä lyhyehköllä vavalla ja siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä.

Pilkkiminen usealla vavalla vaatii aina kalastusluvan

Pilkittäessä usealla vavalla yhtä aikaa esim. käytettäessa niin sanottuja ootto-onkia tarvitaan aina yli 65 vuotiaana erillinen kalastuslupa. Lue lisää

Ismete eli täkykalastus yhdellä vavalla tarvittavat kalastusluvat

Ismete eli täkykalastus yhdellä vavalla lasketaan kalastuslain mukaiseksi viehekalastukseksi ja sitä voi harjoittaa Suomessa yli 65 vuotiaana yleiskalastusoikeuden nojalla. Tarvittavat kalastusluvat - Ismete täkykalastus yli 65 vuotiaat Tarvittavat kalastusluvat - Ismete täkykalastus yli 65 vuotiaat

Ismete eli täkykalastus usealla vavalla tarvittavat kalastusluvat

Ismeteen eli täkykalastukseen usealla vavalla yhtä aikaa esim. käytettäessa niin sanottuja ootto-onkia tarvitaan aina yli 65 vuotiaana erillinen kalastuslupa. Lue lisää Lue lisää: Tarvittavat kalastusluvat - Ismete täkykalastus usealla vavalla yli 65 vuotiaat

Vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueen määritelmä

Vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueella tarkoitetaan kalastuslaissa vesistön sellaista aluetta, jossa vesi virtaa silmin havaittavasti alavirtaan päin ja virtapaikan ylävesi on alavettä ylempänä. Yleiskalastusoikeudet eivät ole voimassa vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueella.

Yleiskalastusoikeuden mukainen kalastuslupa kalastuslain mukaan

Jokaisella on oikeus veloituksetta onkia ja pilkkiä sekä kalastaa silakkaa yhdellä vavalla siimaan kiinnitetyillä pystysuunnassa liikuteltavilla koukuilla.

Kalastonhoitomaksu eli kalakortti on myös kalastuslupa viehekalastukseen yhdellä vavalla

Muunlaista kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan henkilön on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu. Jos on mukana ainoastaan apulaisena (kuten verkonsoutajana) eikä käsittele pyyntivälineitä pyyntitapahtuman yhteydessä, kalastonhoitomaksua ei tarvitse suorittaa. Kalastonhoitomaksua ei myöskään tarvitse suorittaa Ahvenanmaalla. Kalastonhoitomaksu on 45 euroa kalenterivuodelta, 15 euroa seitsemältä vuorokaudelta ja 6 euroa vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksua ei kuitenkaan peritä alle 18-vuotiaalta eikä 65 vuotta täyttäneeltä eikä henkilöltä, joka harjoittaa onkimista tai pilkkimistä. Onkimisena pidetään sellaista kalastusta, jota harjoitetaan vavalla ilman heittokalastukseen soveltuvaa kelaa ja jossa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite. Pilkkimisenä pidetään kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen.

Vuonna 2024 valtion kalastonhoitomaksujen hintoihin ei tule muutoksia: Kalastonhoitomaksun hinta on vuonna 2024 47 € / vuosi, 16 € / viikko ja 6 €/päivä.  Hanki Kalastonhoitomaksu 2024

Lue lisää pilkkimiseen tarvittavista kalastusluvista

Lue lisää tarvittavista kalastusluvista Suomessa 2024

Kalastusluvat kerralla kuntoon koko kalastusporukalle

Hanki kalastuslupasi edullisesti

kalastuslupakauppaa yli 10 vuoden kokemuksella Suomen suurin kalastussivusto www.kalapaikka.net tarjoaa asiakkailleen lunastettavaksi kattavan valikoiman kalastuslupia mm. valtion kalastonhoitomaksu, uisteluluvat sekä koskiluvat. Vuodesta 2005 lähtien toimineesta lupakaupastamme voit lunastaa helposti samalla kertaa kaikki tarvitsemasi luvat koko kalastusporukalle yhdellä toimitusmaksulla ja säästää näin aikaa, vaivaa ja rahaa.

Kalastuslupa on lunastettavissa verkkopankkimaksulla tai luottokortilla 24 h / vrk. Toimitamme kalastusluvat nopeasti käyttöösi. Saat tulostettua kalastusluvat mukaan tavallisella tulostimella. Kalastusluvat toimitetaan automaattisesti ilman lisämaksua myös sähköpostitse pdf- tai kuvatiedostona, jolloin voit tallentaa luvan esim. matkapuhelimeen.

Lisäpalveluja kaupanpäälle

Mobiili kalapaikkaopas maksutta

Lisäpalveluja kaupanpäälle - Etusi 11,99 €

Kalapaikka.net kalastuslupakauppa tarjoaa ainoana verkkokauppana kattavia lisäpalveluja kalastajille kaupan päälle.

Kauttamme luvanlunastaneet saavat käyttöönsä kiitokseksi hyödyllisiä lisäpalveluja esim. uudistuneiden  Fishing.fi kalastusmatkailusivujen sekä www.kalapaikka.net kalastusivuston täydellisen sisällön vuodeksi 2024 ilman lisämaksua. Sivustot sisältävät mm. seuraavia hyödyllisiä tietoja:

Päivitetyt kalaistutustiedot Suomen järvistä vuosilta 2010-2023 - Nyt mukana myös Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan istutukset Uutta 2024!

Järvien vedenlaatiedot: Näkösyvyys, väri, rehevyys

Kalastuskohteiden tämän hetkinen vesitilanne: Virtaamat ja vedenkorkeus

Syvyyskartat, ilmakuvat, kohdevideot yms.

Yli 38000 sivun tietopaketti Suomen kalastuskohteista ja vesistöistä