Tämä kalastuslupa tarvitaan vuonna 2024 uisteluun usealla vavalla

Kalastusluvat 2024 uistelu usealla vavalla

Kalastuslupa jonka tarvitsen kalastukseen vuodelle 2024 uisteluun usealla vavalla

Uisteluun usealla vavalla tarvitaan aina kalastuslupa

Oikeus uisteluun usealla vavalla ja määrätä kalastuksesta kuuluu vesialueen omistajalle tai kalastusoikeuden haltijalle. Nämä myyvät yleensä kalastuslupia uisteluun usealla vavalla osakkailleen ja joissain tapauksissa myös ulkopuolisille kalastajille.

Kalastusoikeuden haltijat

Kalastusoikeuden haltijoita ovat yleensä yhteisen vesialueen osakaskunnat eli kalastuskunnat,osakaskuntaan kuulumattoman vesialueen omistajat sekä kalastusoikeutta vuokrasopimukseen perustuen hallinnoivat tahot.

Näitä kalastuslupia tarvitset 18-64 vuotiaana uisteluun usealla vavalla

Uistelulupa kuva Uisteluun usealla vavalla 18-64 vuotiaat kalastajat tarvitsevat aina erillisen kalastusluvan kalaveden omistajalta. Valtion kalastonhoitomaksu tarvitsee myoskin olla suoritettuna.

 Hanki Kalastonhoitomaksu 2024

Lupavaihtoehtoina uisteluun usealla vavalla 18-64 vuotiaana ovat kalavedenomistajien (kalastuskuntien ja osakaskuntien) myymät erilliset kalastusluvat jotka kattavat pienemmän lupa-alueen. Useilla järvillä ovat kalatalousalueet muodosteneet yhtenäisiä lupa-alueita joille myydään erillisiä kalastuslupia.

Loydät kalastuslupakauppamme Uistelu usealla vavalla-kalastusluvat oheisista linkeistä Järviluvat

Uistelu usealla vavalla kalastusluvat alle 18 vuotiaat

Uistelulupa kuva Uisteluun usealla vavalla alle 18 vuotiaat kalastajat tarvitsevat aina erillisen kalastusluvan kalastusoikeuden haltijalta. Kalastonhoitomaksua ei alle 18 vuotiaiden tarvitse kuitenkaan suorittaa.

Lupavaihtoehtoina uisteluun usealla vavalla alle 18 vuotiaana ovat kalavedenomistajien (kalastuskuntien ja osakaskuntien) myymät erilliset kalastusluvat jotka kattavat pienemmän lupa-alueen. Useilla järvillä ovat kalatalousalueet muodosteneet yhtenäisiä lupa-alueita joille myydään erillisiä kalastuslupia. Kalastonhoitomaksua ei alle 18 vuotiaiden tarvitse tälloinkään suorittaa.

Loydät kalastuslupakauppamme Uistelu usealla vavalla-kalastusluvat oheisista linkeistä Järviluvat

Tarvittavat uistelu usealla vavalla kalastusluvat yli 65 vuotiaana

Uistelulupa kuva Uisteluun usealla vavalla yli 65 vuotiaat kalastajat tarvitsevat aina erillisen kalastusluvan kalastusoikeuden haltijalta. Kalastonhoitomaksua ei yli 65 vuotiaiden tarvitse kuitenkaan suorittaa.

Lupavaihtoehtoina uisteluun usealla vavalla yli 65 vuotiaana ovat kalavedenomistajien (kalastuskuntien ja osakaskuntien) myymät erilliset kalastusluvat jotka kattavat pienemmän lupa-alueen. Useilla järvillä ovat kalatalousalueet muodosteneet yhtenäisiä lupa-alueita joille myydään erillisiä kalastuslupia. Kalastonhoitomaksua ei yli 65 vuotiaiden tarvitse tälloinkään suorittaa.

Loydät kalastuslupakauppamme Uistelu usealla vavalla-kalastusluvat oheisista linkeistä Järviluvat

Kalastonhoitomaksu eli kalakortti on myös kalastuslupa viehekalastukseen yhdellä vavalla

Muunlaista kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan henkilön on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu. Jos on mukana ainoastaan apulaisena (kuten verkonsoutajana) eikä käsittele pyyntivälineitä pyyntitapahtuman yhteydessä, kalastonhoitomaksua ei tarvitse suorittaa. Kalastonhoitomaksua ei myöskään tarvitse suorittaa Ahvenanmaalla. Kalastonhoitomaksu on 45 euroa kalenterivuodelta, 15 euroa seitsemältä vuorokaudelta ja 6 euroa vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksua ei kuitenkaan peritä alle 18-vuotiaalta eikä 65 vuotta täyttäneeltä eikä henkilöltä, joka harjoittaa onkimista tai pilkkimistä. Onkimisena pidetään sellaista kalastusta, jota harjoitetaan vavalla ilman heittokalastukseen soveltuvaa kelaa ja jossa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite. Pilkkimisenä pidetään kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen.

Vuonna 2024 valtion kalastonhoitomaksujen hintoihin ei tule muutoksia: Kalastonhoitomaksun hinta on vuonna 2024 47 € / vuosi, 16 € / viikko ja 6 €/päivä.  Hanki Kalastonhoitomaksu 2024

Lue lisää uisteluun usealla vavalla tarvittavista kalastusluvista

Lue lisää tarvittavista kalastusluvista Suomessa 2024

Kalastusluvat kerralla kuntoon koko kalastusporukalle

Hanki kalastuslupasi edullisesti

kalastuslupakauppaa yli 10 vuoden kokemuksella Suomen suurin kalastussivusto www.kalapaikka.net tarjoaa asiakkailleen lunastettavaksi kattavan valikoiman kalastuslupia mm. valtion kalastonhoitomaksu, uisteluluvat sekä koskiluvat. Vuodesta 2005 lähtien toimineesta lupakaupastamme voit lunastaa helposti samalla kertaa kaikki tarvitsemasi luvat koko kalastusporukalle yhdellä toimitusmaksulla ja säästää näin aikaa, vaivaa ja rahaa.

Kalastuslupa on lunastettavissa verkkopankkimaksulla tai luottokortilla 24 h / vrk. Toimitamme kalastusluvat nopeasti käyttöösi. Saat tulostettua kalastusluvat mukaan tavallisella tulostimella. Kalastusluvat toimitetaan automaattisesti ilman lisämaksua myös sähköpostitse pdf- tai kuvatiedostona, jolloin voit tallentaa luvan esim. matkapuhelimeen.

Lisäpalveluja kaupanpäälle

Mobiili kalapaikkaopas maksutta

Lisäpalveluja kaupanpäälle - Etusi 11,99 €

Kalapaikka.net kalastuslupakauppa tarjoaa ainoana verkkokauppana kattavia lisäpalveluja kalastajille kaupan päälle.

Kauttamme luvanlunastaneet saavat käyttöönsä kiitokseksi hyödyllisiä lisäpalveluja esim. uudistuneiden  Fishing.fi kalastusmatkailusivujen sekä www.kalapaikka.net kalastusivuston täydellisen sisällön vuodeksi 2024 ilman lisämaksua. Sivustot sisältävät mm. seuraavia hyödyllisiä tietoja:

Päivitetyt kalaistutustiedot Suomen järvistä vuosilta 2010-2023 - Nyt mukana myös Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan istutukset Uutta 2024!

Järvien vedenlaatiedot: Näkösyvyys, väri, rehevyys

Kalastuskohteiden tämän hetkinen vesitilanne: Virtaamat ja vedenkorkeus

Syvyyskartat, ilmakuvat, kohdevideot yms.

Yli 38000 sivun tietopaketti Suomen kalastuskohteista ja vesistöistä